En kort presentation av mig

En kort sammanfattning av min uppväxt, mina intressen och om mig som person.

Min uppväxt och utbildning

Född i Uppsala och inflyttad östgöte då jag som femåring kom till Linköping, där jag gått i såväl förskola, grundskola, gymnasium och teknisk högskola. Eftersom mitt intresse för datorer började redan i mina unga år var det naturligt för mig att även gymnasiet gick i datorernas tecken. Jag valde datorvariant av naturvetenskaplig linje då det var sprillans nytt, jag var med första året det fanns på min gymnasieskola.

Under högstadiet och gymnasiet var jag aktiv i bland annat Lysator, Kyrkans Ungdom, FRO (försvarets frivilliga radioorganisation) och spelföreningen Dragon's Den som startades i mitten av 80-talet på högskolan. Därefter arbetade jag i två år som datorkonsult i Stockholm och fullgjorde vapenfri tjänst som ungdomsledare i Svenska Kyrkan i Göteborg ett år.

Sedan började jag 1989 på Datateknisk linje (D-linjen) på högskolan, fortfarande tillbringande en hel del tid i Lysator, kyrkan och i studentkören Kören Kören. Mellan årskurs två och tre på utbildningen tog jag ett halvårs avbrott för att upptäcka världen tillsammans med två kamrater. Vi cyklade genom allsköns landskap och miljöer från Anchorage i Alaska genom Canada och USA's västkurs, Texas öken, sydstadernas träskmarker och till USA's sydvästra hörn, Florida's Keys. Mycket upplevelser kan jag lova att det var. Se sidan om The North America-Tour of 1991. På grund av det halva året har jag fortfarande elva och ett halft poäng kvar av de 180 som behövs för att ha utbildningen fullgjord.

Mina intressen idag

Mina intressen är främst datorer och musik. Tyvärr har jag inte varit så aktiv i datorföreningen efter 1993, men har pulat desto mer med datorer hemma. Arbetar gör jag ju med datorer hela dagarna, arbetsplasen är Softlab. Jag sjunger fortfarande i studentkören Kören Kören varje onsdag och tränar Aikedo två gånger i veckan. I sportväg blir det mest badminton, squash och ibland innebandy med arbetet. Jag kommer eventuellt ta upp dans igen, jitterbugg eller modern dans.

På fritiden träffar jag gärna vänner och bekanta, dricker mycket te och spelar gärna något sällskapsspel eller tittar på film. Lyssnar mycket på musik, musik ger livet en ny dimension. Och slutligen så reser jag så ofta jag kan, inom och utom Sverige. Mina resor kan du läsa om på resesidan.


Adresser och telefonnummer

Snail: Hertig Karlsgatan 10, 1tr; 582 21 LINKÖPING
E-mail: ogz@algonet, ogz@aquila.lambonet, d89ologi@und.liu.se, olov@lysator.liu.se, olov@softlab.se.
Tel: +46 (13) - 13 47 23 (fax efter överenskommelse), +46 (70) - 521 01 28 (mobil)