Allt är möjligt - 1200 mil på cykel genom Nordamerikas kontinent

Jag har givit ut en bok, den finnas i bokhandlare, på Vulkans bokförlags hemsida, på Adlibris, CD-ON och Bokus från och med den 29 mars 2016. Den kommer även översättas till Engelska och ges ut i Nordamerika, England och Australien.


Detta är den preliminära baksidestexten:

Denna bok vänder sig till dig som kanske funderar på ett "friår" och vill upptäcka världen ett halvår eller ett år och få nya intryck varje dag genom att resa, antingen i naturen eller genom att träffa människor. Eller till dig som vill veta lite om Nordamerikas kontinent eller vill få inspiration att känna att allt man vill ta sig för går att genomföra.

Det jag, Olov Giertz, och mina vänner, Karl Sitell, och Torbjörn Ekman gjorde var egentligen inget anmärkningsvärt. Vi såg nya landskap varje dag och pratade med lite nya folk varje dag. Idrottsprestationen var ungefär likvärdig med kroppsarbete på åtta timmar per dag. Det klarar de flesta av utan speciell träning. Visserligen hade vi packning, men att cykla är inte speciellt svårt.
Vi fick otal nya upplevelser och tid att prata med varandra flera timmar per dag. Vi bodde i tält och såg många vilda djur och nationalparker.

Denna bok baserar sig på dagboksanteckningar och breven hem från resan 1991, då vi cyklade från Anchorage, Alaska till Key West, Florida, sammanlagt cirka 1200 mil, en tredjedel av jordens omkrets vid ekvatorn. Det är mina egna foton som illustrerar.


Hoppas du ska njuta av läsningen och tycka den är intressant!
/Olov GiertzDetta är Olov Giertz’ första utgivna bok på förlag. Som 12-åring skrev han även en bok, främst till sin far, Bertil Giertz, om BASIC-programmering.
Olov är bland annat verksam inom datorområdet, har en Master of Science i Computer Science and Engineering. Han gjorde sitt examensarbete inom vad idag är IP-telefoni såsom Skype, innan det slog igenom. Han har arbetat med kryptering. Han undervisar även med en enskild firma inom läxhjälpsbranschen.
På fritiden har han börjat sin utbildning till fritidspilot, och har ett Advanced Open Water Divers licence, samt har flugit halva utbildningen inom Paragliding.
Han har tränat Aikido och sjungit i kör. Han har ett stort intresse för film, musik och konst.
Eventuellt kommer han snart ut med en bok om Data/IT/Internet/Mobil-teknik då och nu, en historiebeskrivande bok om datorteknik.